ΚΟΛΟΚΥΘΑ: Η ΖΕΣΤΗ PUMPKIN SPICE ΚΡΕΜΑ

 

DSC_0083

Η ιδέα για αυτή τη σούπα μου ήρθε πίνοντας το πρώτο Starbucks pumpkin spice latte  του φθινοπώρου μαζί με μία μπουγάτσα κρέμα. Η πλούσια και ζεστή αυτή σούπα/κρέμα δεν έχει σημασία πως θα την πει κανείς, είναι ιδανική για breakfast. Αν την αφήσετε να κρυώσει στο ψυγείο θα γίνει μία ωραία σφιχτή κρέμα.

Tip! Όποιος είναι προνοητικός ετοιμάζει δύο-τρία κιλά πουρέ κολοκύθας και τον έχει στο ψυγείο/κατάψυξη για άμεση χρήση. Αξίζει τον κόπο.

Ζεστή pumpkin spice κρέμα

υλικά για 2 άτομα 

500 γρ. πουρέ κολοκοκύθας

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 κ.γ. μείγμα για σαλέπι

2 κ.σ. μέλι

μία κούπα γάλα χλιαρό

50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και την ψήνουμε στο φούρνο να μαλακώσει. Στη συνέχεια την πολτοπούμε. Ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε στους 100 βαθμούς μέχρι να δουμε να φουσκάλες να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Σερβίρουμε ζεστή με μπισκοτάκια βουτύρου.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: