ΚΟΛΟΚΥΘΑ: Η ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

DSC_0028

Κολοκυθόσουπα: η βασική συνταγή

Κάθε μάγειρας χρειάζεται να έχει μία συνταγή για κολοκυθόσουπα. Αυτή είναι η βασική συνταγή και δε θα σας προδώσει ποτέ.

υλικά για 4 άτομα

200 γρ. κρεμμύδια κόκκινα ψιλοκομμένα

200 γρ πράσα ψιλοκομμένα

1 φύλλο δάφνης

2 κ.σ. βούτυρο

100 ml ελαιόλαδο

1 κιλό πουρέ ψητής κολοκύθας

100 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλο

Αλάτι και πιπέρι

για τον πουρέ κολοκύθας

Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και την ψήνουμε στο φούρνο να μαλακώσει. Στη συνέχεια την πολτοπούμε.

για τη σούπα

Βάλτε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το δαφνόφυλλο, το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, ανάψτε το μάτι στο 1/3 της έντασης, αλατίστε και αφήστε για 15 τουλάχιστον λεπτά τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέστε την κολοκύθα και το ζωμό κοτόπουλο και μαγειρέψετε για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι, σε χαμηλή φωτιά. Πολτοποιήστε και σερβίρεται σε ζεστά μπολ.

DSC_0061
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: