ΤΟΥΡΤΑ ΑΓΡΙΟΣΥΚΟ: TO MONO BIRTHDAY CAKE ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

DSC_0063

Κάθε κουζίνα χρειάζεται μία συνταγή για birthday cake και αυτή είναι η συνταγή που μπορεί να σας βγάλει νικητές.  Απλή, τόσο εύκολη που μπορεί να γίνει με ένα κουτάλι και κυρίως νόστιμη. Διάλεξα άγριο σύκο γιατί αγαπάω τη μυρωδιά της συκιάς. Επίσης δε γίνεται να μην έχουμε μία συνταγή που να εκμεταλεύεται αυτή τη γεύση όταν έχουμε τόσες συνταγές για cheesecake με βύσσινο και βατόμουρα κονσέρβας. Για να το φτιάξω, χρησιμοποίησα το (μισό από το) βαζάκι μαρμελάδα σύκο που είχα στην κουζίνα μου το οποίο τυχαίνει να είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί στην αγορά. (Το πρόβλημα με τις πιο πολλές μαρμελάδες είναι πως συχνά έχουν πολύ ζάχαρη και καθόλου γεύση, με αποτέλεσμα να τρως ένα παχύρευστο σιρόπι).

Η συνταγή αυτή δίνει ένα ωραίο cake για οκτώ (δε χωράμε περισσότεροι στο σαλόνι), έχει πραγματικά λίγη ζάχαρη, πραγματικά λίγα αβγά, πραγματικά λίγο βούτυρο και είναι σούπερ νόστιμη και ελαφριά.

Το μείγμα για το cake είναι ιδανικό για μία μικρή τούρτα που σερβίρει οκτώ άτομα, αν η φόρμα είναι μεγαλύτερη από 18 άντε 20 πόντους α) διπλασιάζεται τη δόση β) πάτε στη γειτόνισσα και ζητάτε μία τέτοια.

Plus! Αυτά τα μπλέ είναι μωβ, πέταλα μολόχας, τρώγονται.

DSC_0078

Εκτέλεση

για το cake, για μία φόρμα 18 εκ.

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. baking powder

115 γρ. βούτυρο μαλακό

115 γρ ζάχαρη άχνη

2 αβγά

Ανάβετε το φούρνο στους 180. Βουτυρώνετε και αλευρώνεται τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και τo baking powder. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα αβγά. Αυτά τα ρίχνεται ένα τη φορά. Στο τέλος ενώνετε τα δύο μείγματα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 20-30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και κόβεται στα δύο με ένα μαχαίρι του ψωμιού.

για την κρέμα 

250 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ μαρμελάδα σύκο

Χτυπάτε την κρέμα μέχρι να έχετε μία αφράτη σαντιγί. Στο τέλος ενώνετε με τη μαρμελάδα.

για το σιρόπι

2 κ.σ. μαρμελάδα σύκο

100 ml ζεστό νερό

Ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα σιρόπι.

Για το σερβίρισμα

Σε ένα πιάτο/decadent βάση τούρτας βάζεται το μισό cake, το μισό σιρόπι και μία λεπτή στρώση κρέμας αγριόσυκο. Συνεχίζεται με το δεύτερο μισό, το υπόλοιπο σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα.

Advertisements

One Comment

Add yours →

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: