PESTO ΑΠΟ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

DSC_0026

Πριν λίγες μέρες, χρειάστηκε να φτιάξω μία σειρά από pesto. Αλλά αυτό το πέστο από ψητά παντζάρια ήταν μία αποκάλυψη  και έχει μπει στη λίστα με τα βασικά του ψυγείου για το χειμώνα. Ένα βάζο δεν είναι καθόλου φασαρία να γίνει και είναι από εκείνα τα βαζάκια που σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση και σε κάνουν star της τραπεζαρίας. Είναι τέλειο με ζυμαρικά ολικής άλεσης -μην αγοράσετε εκείνα που το μισό κιλό κοστίζει όσο μία μακαρονάδα με τρούφα στη Ρώμη- ρύζι και φυσικά ψωμάκι ζεστό.

Plus! Επίσης γίνεται σε μιξεράκι. Μία που το έφερε η κουβέντα χρησιμποιώ το μιξεράκι για όλα τα πέστο χωρίς ντροπή. Όποιος βαριέται να ψήσει τα παντζάρια, κακό του κεφαλιού του κάνει.

Pesto παντζαριού

2 μεγάλα παντζάρια ψημμένα και κομμένα σε κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο

100 γρ. φουντούκια ψημμένα

100 γρ φέτα

το χυμό ενός λεμονιού

1 κ.γ. ξύδι

1/8 κ.γ. κύμμινο

φρέσκια ρίγανη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε τη φέτα σε και την ψήνουμε στο grill μέχρι να αφυδατωθεί. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, τα φουντούκια, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και το κύμμινο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τη φέτα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε τη γεύση σε αλάτι και πιπέρι.

DSC_0028 DSC_0021

Advertisements

3 Comments

Add yours →

  1. Χαιρετε! Η φετα αντικαθισταται με καποιο αλλο τυρι;ευχαριστω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: