ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ (ΡΟΖ ΜΕ ΑΝΘΟΝΕΡΟ)

DSC_0024

Είμαι ένας από αυτούς που δεν αγαπούν τους κουραμπιέδες και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Αυτή δεν είναι η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες, ούτε μου την έδωσε μία θεία από ένα κιτρινισμένο τετράδιο. Οπότε αν ψάχνετε κάτι κουλέρ λοκάλ δεν είναι αυτό. Είναι όμως οι κουραμπιέδες που κάνω για τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για μία συνταγή για μπισκότα βουτύρου με καβουρντισμένα αμύγδαλα. Όλη την απόλαυση του μπισκότου -ούτε κονιάκ, ούτε λικέρ, ούτε βανίλια. Μην παραλείψετε να τους ραντίσετε με ανθόνερο μόλις βγουν από το φούρνο. Έτσι όπως είναι ζεστοί, η ζάχαρη άχνη θα κολήσει πάνω τους. Όχι για πάντα αλλά μέχρι την πιατέλα τους πας.

Κουραμπιέδες με ανθόνερο και ροζ ζάχαρη

υλικά για 30 περίπου μικρά μπισκότα

175 γρ. βούτυρο μαλακό

90 γρ. ζάχαρη

50 γρ. αμύγδαλα  καβουρντισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. ζάχαρη άχνη

μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ανθόνερο

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για δέκα λεπτά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθούς.

Ετοιμάζουμε τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας την με το κόκκινο χρώμα μέχρι να έχουμε την επιθυμητή ροζ απόχρωση (μπορεί να πάει από baby pink  μέχρι φλού φούξια -sky is the limit).

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά. Όταν ψηθούν τους ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

DSC_0015

Μέχρι να ψηθούν άκουγα Coldplay.

Advertisements

One Comment

Add yours →

  1. κουραμπιέδων χρωματική αναρχία. θέλω πολύ να παρασκευάσεις κάτι ακούγοντας bowie…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: