FOOD PAGANISM: CAKE ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ

DSC_0114

Cake με κρέμα και σάλτσα ροδιού

υλικά για μία φόρμα 22 εκ.

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. baking powder

230 γρ. βούτυρο μαλακό

230 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

για την κρέμα

500 γρ κρέμα γάλακτος

50 γρ. ζάχαρη

για τη μαρμελάδα ροδιού

4 κούπες σπόρους ροδιού

μία κούπα ζάχαρη

Βάζουμε τους σπόρους ροδιού και τη ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μία κόκκινη δεμένη σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε μία σφιχτή κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο.

Προθερμένουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλέυρι με το baking powder. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα τη φορά, τα ξηρά υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για δέκα λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφήνουμε το cake να κρυώσει πριν το κόψουμε στα δύο με ένα μαχαίρι του ψωμιού.

Βάζουμε το ένα κομμάτι cake στο πιάτο που θα χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα και με ένα κουτάλι απλώνουμε τη μαρμελάδα ροδιού. Στρώνουμε μία στρώση κρέμας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.

Η συνταγή για το GLOW Flavor 4, online εδώ.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: