ΑΒΓΑ ΜΑΤΙΑ: Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ

DSC_0048

Το αβγό δεν είναι μόνο ένα από τα φαγητά/πιάτα της μόδας αλλά και ιδανικό για ένα γρήγορο γεύμα κάθε στιγμή της μέρας. Τη χρονιά που πέρασε έφαγα και μαγείρεψα πολλά. Επίσης έφαγα και πολλά που μαγείρεψαν άλλοι. Το μαγείρεμα του είναι μία ολόκληρη υπόθεση με πολλά μυστικά. Οι ειδικοί του αβγού ορκίζονται πως το αβγό μαγειρεύεται ιδανικά στους 61 βαθμούς. Αυτός ο τρόπος δεν είναι εφικτός σε μία οικιακή κουζίνα.

DSC_0004

Ο καλύτερος τρόπος για να ψήσει κανείς το αβγό του χωρίς να το κάψει είναι να χρησιμοποιήσει ένα αντικολλητικό τηγάνι, την πιο χαμηλή θερμοκρασία της εστίας και ένα καπάκι. Πρακτικά πρέπει να σπάσετε το αβγό, να ανάψετε την εστία σας στο 1, να κλείσετε με το καπάκι και να περιμένετε 10 λεπτά. Όταν ανοίξετε το καπάκι, ο κρόκος θα είναι σταθερός μεν, υγρός δε και το ασπάδι θα έχει σφίξει. Ταιριάζει τέλεια με χόρτα εποχής -έχει πολλά τώρα- και θα έχει ακόμη πιο πολλά σε λίγες μέρες.

Τι δεν είναι και τόσο καλή ιδέα

α) Η δυνατή φωτιά .Θα κάψει το ασπράδι και θα αφήσει τον κρόκο άψητο.

β) Το τσέρκι μπορεί να δώσει ένα άψογο στρογγυλό σχήμα που δε μου αρέσει.

γ) Τηγανίζουμε όσα αβγά χωράνε άνετα στο τηγάνι μας. Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα κομμάτι χαρτί πριν συνεχίσουμε με την επόμενη παρτίδα.

δ) Αν το τηγάνι μας δεν είναι και σούπερ αντικολλητικό, βοηθάμε την κατάσταση με λάδι.

To αβγό αγαπά την φέτα, το λεμόνι, την καυτερή πιπεριά, τα καπνιστά κρέατα και το φρυγανισμένο ψωμί.

DSC_0027

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: