TΑΡΤΑ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DSC_0019

Δε νομίζω πως ασχολήθηκα με κάτι άλλο τόσο πολύ φέτος όσο η ζύμη για την τάρτα αυτή. Προχθές και ενώ η πόλη ζούσε την ημέρα χιονόπτωσης της δεκαετίας, την έκανα για μία κόμη φορά. Τη γέμισα με ψητό μπρόκολο, μανιτάρια και κρέμα αβοκάντο.

για τη ζύμη κουρού

τάρτα

για δύο τάρτες των 20 εκ ή για 8 μικρές

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους

100 γρ. κρύο νερό

1 γρ. αλάτι

1 κρόκος

5 γρ. baking powder

50 γρ. παρμεζάνα

 Ζυμώνουμε τα υλικά με γρήγορες κινήσεις. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει. Την κόβουμε στα δύο με ενα μαχαίρι, τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με έναν πλάστη. Εφαρμόζουμε στην ταρτιέρα, βάζουμε στην κατάψυξη για δέκα λεπτά, τρυπάμε με ένα πηρούνι και ψήνουμε χρησιμοποιώντας φασόλια/ρεβύθια / bake beans για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Γεμίζουμε την τάρτα με ψητά λαχανικά και ένα ολόκληρο αβγό και ψήνουμε ξανά μέχρι το αβγό να έχει το επιθυμητό ψήσιμο.
Σερβίρουμε σε δερμοκρασία δωματίου.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: