ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΝ: ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΑ/ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

DSC_0001

To μπουγατσάν, με περισότερα από 1k shares αυτού του άρθρου στο popaganda, αυτού του άρθρου στη lifo και τις 320,οο0 google αναφορές είναι το πρώτο ελληνικό food viral. H ανταπρόκριση ήταν αστραπιαία, το ενδιαφέρον του κόσμου άμεσο και έντονο. Το media buzz ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Επίσης τα δύο πρωτοσέλιδα σε κυριακάτικες εφημερίδες και οι haters.

Έχουν γραφτεί και ανακυκλωθεί διάφορες ανακρίβειες που αφορούν τις σχέσεις μου με προηγούμενους συνεργάτες μου που δε θα σχολιάσω.

Έχει γραφτεί πως είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία του και πρόκειται να κατακτήσει τον κόσμο. Καμία σχέση, πρόκειται για τη γνωστή δημοσιογραφία τύπου ζούγκλατελείατζιάρ.

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στο instagram και δύο μέρες μετά εδώ.

Πρόκειται για ένα γλυκό φτιαγμένο στα πρότυπα των hybrid/mash ups deserts που είναι μία κορυφαία τάση στον κόσμο αλλά και ένα κοινωνικό σχόλιο στη μεγαλομανία μας. Ο συγκεκριμένος τύπος συνταγών είναι κάτι το οποίο συνηθίζω. Ας μην ξεχνάμε το προφιτερόλ από τσουρέκι με κρέμα ταχίνι (κείμενο από τον Μιχάλη εδώ), την πίτσα από ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης ή την τάρτα από ζύμη κουρού.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και τη ζήτηση, αλλά για την ώρα επιμένουμε να το σερβίρουμε ζεστό με ζεστή κρέμα μόνο στο Estrella/Π. Μελά 48, στο breakfast της Κυριακής, από τις 12:30 και μετά. Και αυτό γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε μία «εμπειρία απολαυσης». Η ποσότητα παραγωγής είναι για την ώρα μικρή, τόσο μικρή που η κράτηση είναι απαραίτητη.

Πρακτικά, είναι η δική μας απάντηση στον ευτελισμό του φαγητού με δράσεις του τύπου «Τρώω με μόνο δέκα-έξι-τρία ευρώ».

Μπουγατσάν με κρέμα τριαντάφυλλο και κουμ κουάτ

μία δόση από τη βασική συνταγή για κρουασάν, εδώ.

για την κρέμα λουκούμι τριαντάφυλλο

1 lt γάλα πλήρες

200 γρ. λουκούμι τριαντάφυλλο, φρέσκο και αρωματικό, προτιμώ από τον Παπαδόπουλο στη Βενιζέλου

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 σταγόνες άρωμα τριαντάφυλλο

κουμ κουάτ για το σερβίρισμα

Ψιλοκόβουμε το λουκούμι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο γάλα. Σε χαμηλή φωτιά το πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το σιμιγδάλι και το άρωμα τριαντάφυλλο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα.

Σερβίρουμε με ζεστά κρουασάν ραντίζοντας με χυμό από τα κουμ κουάτ.

DSC_0004

Advertisements

4 Comments

Add yours →

  1. θα με αναγκάσετε να ανέβω θεσσαλονίκη!!!!!!!!!!! (μπράβο στο φωτογράφο)

  2. Αγαπη συγχαρητήρια!!!!! Σου αξίζει!

  3. η vikilicious…χαχαχααααχ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: