L’ AMOUR NAISSANT

Η προηγούμενη παρανοϊκή εβδομάδα πέρασε καταπληκτικά γιατί ανακάλυψα αυτό το video με το τέλειο soundrack. O Sebastian μπορεί να συνδιάζει φαλάκρα με μακρύ μαλλί άνετα. Στην επαγγελματική μου ζωή συνεχίζω να αχολούμαι με τη μεγαλύτερη γελοιότητα που έχει βγει ποτέ στην πόλη. Μεγαλύτερη και από το δήμαρχο με τα κολιέ, την κυρία με τις πέρλες και τον ΜΝΡΤΖή των hipsters. Δεν τον κατηγορώ. Αν έπαιρνε εκείνα τα 250 ευρώ που ζήτησε θα μπορούσε να φάει 60 μπουγατσάν. Δεν είναι και λίγα.

DSC_0040

Κρουασάν με σοκολάτα, ωμό σιρόπι ροδιού, αλμυρό σοκολατάκι φουντουκιού

για την κρέμα

700 ml. γάλα πλήρες

300 γρ. σοκολάτα λυωμένη

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ. ζάχαρη

2 κρόκους αβγού

για το σιρόπι

2 κούπες σπόρους ροδιού

1 κούπα ζάχαρη

για το σοκολατάκι

300 γρ σοκολάτα λυωμένη

φουντούκια καβουρντισμένα

αλάτι θαλασσινό

Ετοιμαζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ανακτεύουμε τη σοκολάτα, το γάλα, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το σιμιγδάλι μέχρι να έχουμε μία σφιχτή κρέμα. Την αφήνουμε στο πλάι. Θα τη σερβίρουμε χλιαρή.

Ετοιμάζουμε τα σοκολατάκια. Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε μία λαδόκολα και ρίχνουμε τη λυωμένη σοκολάτα. Τη στρώνουμε με μία σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα φουντούκια, αφήνουμε να κρυώσει και σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας τους σπόρους ροδιού με τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα για μερικές ώρες ή μέχρι να δυαλιθεί η ζάχαρη καλά.

Σερβίρουμε με ζεστά κρουασάν.

Το κρουασάν με κρέμα μπουγάτσα, ας το πούμε και μπουγατσάν συνεχίζει να σερβίρεται καθημερινά στο Estrella, Π. Μελά 48. Κάθε Κυριακή υπάρχει διαθέσιμη και μία επιπλέον avant garde εκδοχή σε περιορισμένο αριθμό. Η δεύτερη αυτή εκδοχή δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ ξανά όσο υπάρχει ένας Κarl και ένας Sebastian.  Adieu.

DSC_0044

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: