ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορεί ο καθένας να κάνει το δικό του κρουασάν με κρέμα κρέμα μπουγάτσας. Εγώ είμαι άλλωστε αυτός που έδωσα τη συνταγή από την πρώτη στιγμή. Μπορεί επίσης και να το πουλάει. Αλλά όλη η νοστιμιά του βρίσκεται σε λεπτομέρειες που θα ήταν καλό να κοπιάρονται επίσης. Για να τελειώνουμε με το θέμα αυτές είναι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Ένα ζεστό κρουασάν βουτύρου.

Μία ζεστή, μπόλικη, παχιά κρέμα μπουγάτσας με βανίλια Μαδαγασκάρης, πορτοκάλι και φρέσκο βούτυρο. Ούτε ρευστή σα σάλτσα, ούτε κρύα σα γύψος, ούτε λίγη. Το κρουασάν πρέπει να καθήσει πάνω στην κρέμα και να υπάρχει και επιλέον κρέμα μέσα. Όταν πακετάρεται για take away, η κρέμα μπαίνει μέσα και από πάνω.

Μπόλικη γνήσια κανέλα και ζάχαρη άχνη βανίλιας on top.

Όταν το φτιάχνουμε εμείς, υπάρχει ένας φυσιολογικός χρόνος αναμονής. Τόσο όσο να ψηθεί το κρουασάν και να ετοιμαστεί η κρέμα. Δεν είναι σουβάκι να το ψήσεις και να το βάλεις ψημένο στο σπορέλαιο -you know what i mean.

Εμείς το σερβιρουμε σε χάρτινο κουτί, με μία χαρακτηριστική σημαία. Η λαδόκολα με print «Η Αρετή του λιμανιού» ή άλλο τύπωμα δεν μπορεί να κρατήσει τη ζεστή κρέμα -έτσι δεν είναι; Εκτός και αν η κρέμα δεν είναι ζεστή και δεν είναι μπόλικη, οπότε δε μιλάμε για ορίτζιναλ απόλαυση.

DSC_0087

Κρέμα καραμέλα γάλακτος με βατόμουρα

Η εκδοχή αυτή είναι εμπνευσμένη από τις καραμέλες βουτύρου που όλοι αγαπήσαμε. Η έντονη γλύκα ισορροπεί με τα βατόμουρα. Σερβίρεται μαζί με σοκολατάκι εσπεριδοειδών. Τρέλα

για την κρέμα

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

700 ml φρέσκο, πλήρες γάλα

100 γρ σιμιγδάλι ψιλό

2 κρόκοι αβγού

1 κ.σ. βούτυρο

1/3 από ένα στικ βανίλιας

το ξύσμα από ένα πορτοκάλι

για το σοκολατάκι

300 γρ. σοκολάτα λυωμένη

το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ένα λεμόνι, ένα lime

chili flakes

Ετοιμάζουμε το σκολάτάκι. Στρώνουμε τη σοκολάτα σε μία λαδόκολα και πασπαλίζουμε με το ξύσμα εσπεριδοειδών και tτα chili flakes. Αφήνουμε στο πλάι να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, βυθίζουμε την κονσέρβα με το γάλα και βράζουμε για 35 λεπτά. Αφήνουμε στο πλάι να κρυώσει. Όταν κρυώσει ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το φρέσκο. Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Σερβίρουμε με τα ζεστά κρουασάν.

 

DSC_0063

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: