ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΕΣ

Αν κάποιος αγαπάει το κοτόπουλο με τις μπάμιες θα τρελαθεί με αυτή τη συνταγή. Μαγειρεύτηκε για το GLOW FLAVOR #5 και έγινε τέλειο. Διαλέξτε την αγαπημένη σας γραβιέρα και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει ωραία. Ψωμί στο πλάι απαραίτητα.

DSC_0065

Ρολό κοτόπουλο γεμισμένο με γραβιέρα και μπάμιες κοκκινιστές

υλικά για 4 άτομα

4 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 κ.σ. εστραγκόν

1 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο

1 κ.σ. νερό

για τις μπάμιες

650 γρ. (μία συσκευασία) μπάμιες

4 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

δύο κούπες φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

1 κούπα ζεστό νερό

1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανός

1 κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο, το πράσινο μέρος του, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

για το κοτόπουλο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, και γεμίζουμε τα μπουτάκια. Τα δένουμε με νήμα μαγειρικής ή τα στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

για τις μπάμιες

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη και τις μπάμιες. Μαγειρεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 20 λεπτά. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί, βάζουμε τα ρολά κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, στους 180 βαθμούς, μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο. Ανακατεύουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε ζεστό.

Tips & Tricks

Προσπαθήστε να μην ανακατεύεται συνέχεια τις μπάμιες. Μαγειρέψτε τες σε χαμηλή θερμοκρασία με ανοιχτό καπάκι, μέχρι να συμπικνωθεί η σάλτσα τους.

DSC_0078

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: