ΑΒΓΟ 6,5′ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αν είχα το δικαίωμα να έτρωγα ένα μόνο αβγό αυτό θα ήταν χωρίς αμφιβολία ένα εξαμισάρι. Θα μπορούσα να μιλάω ακαταύπαστα για την τελειότηα του αλλά δεν θα το κάνω. Είναι ωραίο ζεστό ή κρύο από το ψυγείο. Σε άλλους αρέσει με τυρί, χοντρό αλάτι, πιπέρι και φρυγανισμένο ψωμί, σε άλλους με αβοκάντο (extra bonus γεύσης) εγώ το προτιμώ με κάτι τραγανό και από τα μικρά αυτά κολοκυθάκια δεν έχω καλύτερο. Για τη σαλάτα αυτή χρησιμοποιήσα μόνο τα πιο top of the pops πράγματα που βρήκα στη λαϊκή, τις γλάστρες και τα ντουλάπια μου προϊόντα.

DSC_0053

για ένα αβγό βραστό

Βάζουμε το αβγό σε ένα κατσαρόλι με κρύο νερό, ανάβουμε το μάτι κάπου στη μεσαία ένταση και όταν βράσει μετράμε 6,5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και το βυθίζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί πρέπει να σταματήσουμε το βρασμό. Αν δεν το κάνουμε αυτό το αβγό θα συνεχίζει να ψήνεται πράγμα που σόρι αλλά δε θέλουμε.

για τη βινεγκρέτ από ταχίνι

2 κ.σ. ταχίνι

4 κ.σ. χυμό εσπεριδοειδών

1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

λίγο αλάτι

1 κούπα ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε το ταχίνι με το χυμό, την παπρικά και το αλάτι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μία παχύρευστη κρέμα.

για το σερβίρισμα

2 μικρά κολοκυθάκια

μία χούφτα μικρά πράσινα φυλλαράκια σαλάτας  (είναι πολύ ωραία τα άγρια, όπως τα ξυνόχορτα, τα σέσκουλα και τα μικρά ραδίκια)

1 κρεμμυδάκι

μερικές ελιές και φρυγανισμένο ψωμί

DSC_0056

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: