FOOD TREND: THE HYBRIDS

Το κείμενο γράφτηκε για το πέμπτο FLAVOR που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες. Οι φωτογραφίες είναι από την Ελένη και το Σταύρο, δηλαδή Majeriko και τους ευχαριστώ πολύ για τη δουλειά τους. Οι λήψεις είναι outtakes. Στη φωτογράφιση χρησιμοποιήσαμε πορσελάνινα σκεύη από τη σειρά Hybrids που έκαναν οι CtrlZAk για τη SELETTI. Όλη η συλλογή βρίσκεται στο 2ndFloor .
mpougatsan majeriko

FOOD TREND: ΤΗΕ ΗΥBRIDS

Από την Αμερική μέχρι την Ασία, αυτή είναι η πιο ισχυρή τάση στο χώρο του φαγητού.

Cronut mania Η αρχή έγινε στις 10 Μαϊου 2013, όταν ο Dominique Ansel σέρβιρε το cronut -ένα ντόνατ φτιαγμένο από ζύμη κρουασάν- για να ξεκινήσει ένα άνευ ορίων παγκόσμιο food viral. Η επιτυχία ήταν άμεση, τεράστια και αδιαφιλονίκητη. Λίγους μήνες μετά το περιοδικό Time το συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 25 σημαντικότερες εφευρέσεις της χρονιάς, οι ουρές από τους cronut maniacs ξεπερνούν τη λογική είναι ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθεί κανείς τη Νέα Υόρκη. «Είναι σαν να σχεδιάζεις το πρώτο smart phone είπε ο ίδιος περιγράφοντας την επιτυχία του. Το cronut είναι απλό και πάνω από όλα νόστιμο.» Ένα χρόνο και πολλές αντιγραφές μετά, συνεχίζεται να πωλείται αποκλειστικά στο Dominique Ansel Bakery στο Soho σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων. Around the world Η επιτυχία του cronut ήταν η αφορμή για να εμφανιστούν πολλά ακόμη hubrid/mash up πιάτα. Το ramen burger είναι ένα μπιφτέκι που σερβίρεται ανάμεσα σε δύο πίτες φτιαγμένες από κινέζικα noodles και ένα αβγό μάτι στην κορυφή ενώ η απάντηση της Ιαπωνίας ερχεται με τη Megaburgerpizza, ένα XL θρίαμβο απόλαυσης. Στο Λονδίνο τώρα η Bea Vo και ο κολοσσός Starbucks βγάζουν με διαφορά ημερών ακριβώς το ίδιο προϊόν, το duffin -ένας συνδιασμό ντόνατ, muffin και rusberry jam, καταλήγουν σε διακαστική διαμάχη δημιουργώντας αυτό που τα μέσα αποκαλούν #duffingate.

The Greek Way Το μπουγατσάν είναι ένα νέας γενιάς hybrid dessert -ένας συνδιασμός κρουασάν που σερβίρεται με ζεστή κρέμα μπουγάτσας. Φτιάχτηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη και το πρωτοφανές social media buzz το έκανε το πρώτο ελληνικό food viral. Έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς ενώ σερβίρεται στην κλασσική του μορφή καθημερινά στο Estrella και σε μία one off limited εκδοχή κάθε Κυριακή.

Tips & Tricks To επιτυχημένο hybrid πιάτο ακολουθεί κάποιους κανόνες.

Ένα καινούριο όνομα που να το περιγράφει. Cronut, duffin, μπουγατσάν. Ιδανικά θα πρέπει να είναι εθιστικό και να σε προκαλεί να το επαναλαμβάνεις συνέχεια.

Επίσης, ακούγοντας το θα πρέπει να μπορείς να το φανταστείς την αίσθηση τη στιγμή που θα το δαγκώνεις. Θα πρέπει να είναι φωτογραφήσιμο.

Όλα τα επιτυχημένα hybrids ξεκίνησαν το δρόμο προς την επιτυχία με μία φωτογραφία στο instagram. Θα πρέπει να είναι νόστιμο.

Όσο μεγάλο και να είναι το social media buzz, όλα κρίνονται τη στιγμή που θα το απολαύσεις. Και αυτή θα πρέπει να μεγαλιώδης. Θα πρέπει να είναι limited edition ή εστω να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Είναι το στοιχειο αυτό που θα το κάνει ποθητό.

H οικιακή εκδοχή της συνταγής του μπουγατσάν #bougatsan TM βρίσκεται εδώ. 

H συνταγή για τα μπισκότα από ζύμη κουρού βρίσκεται εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: