ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ CHORIZO & CHEDDAR

DSC_0051

Υλικά για 4 άτομα

2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες στη μέση και χαραγμένες φάση ρόμβος/μπακλαβάς

800 γρ. κιμάς χοιρινός

2 σκελιδες σκόρδο

4 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλες φέτες

1 σφηνάκι ρούμι

2 μεγάλες ντομάτες σε κύβους

4 πιπεριές κόκκινες σε κύβους

1/2 κ.σ. ρίγανη ξερή

1/2 κ.σ. κύμμινο

1/2 κ.σ γαρύφαλλο

1/2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

1/2 κ.σ. κόλλινδρος ξερός

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για την κρέμα τσένταρ

100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. βούτυρο

1 lt γάλα πλήρες

200 γρ cheddar

1/2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι και πιπέρι

Ετοιμα

Ψήνεται τις μελιτζάνες στη σχάρα ή σε πολύ δυνατό grill ή στο τηγάνι. Θα πρέπει να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται.

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνεται σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Το κρεμμύδι θα πρέπει να καραμελώσει και να είναι γλυκό. Δυναμώνεται τη φωτιά, σβήνεται με το ρούμι, προσθέτετε τη ντομάτα και την πιπεριά και μαγειρεύεται για ένα δεκάλεπτο ακόμη. Αποσύρεται.

Ετοιμάζεται τον κιμά. Τον βάζετε σε ένα καυτό λαδωμένο τηγάνι και τον γυρίζετε με μία σπάτουλα μέχρι να ψηθεί καλά. Αν το τηγάνι σας είναι μικρό το κάνετε σε δύο δόσεις. Μη βάλετε πολύ κιμά γιατί το κρέας θα βράσει και δεν ψηθεί. Το ζητούμενο είναι να ψηθεί. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ανακατέψτε με τα λαχανικά που αφήσατε να περιμένουν στον πάγκο της κουζίνας.

Ετοιμάζεται την κρέμα τσένταρ. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και το αλεύρι και το αφήνεται να ψηθεί σε μέτρια έντασης φωτιά. Αν είστε βιαστικοί η κρέμα θα μυρίζει ωμό αλεύρι, αν καθυστερήσεται θα μυρίζει καμμένο. Όταν το αλεύρι έχει πάρει ένα ελαφρά σκούρο χρώμα προσθέτετε το γάλα και ανακατεύεται με ένα σύρμα μέχρι να έχετε μία παχιά κρέμα. Διορθώνεται τη γεύση σε αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε το τσένταρ και την πάπρικα και αφήνεται στο πλάι.

Για το σερβίρισμα

Γεμίστε κάθε μελιτζάνα με το μείγμα του κιμά, απλώστε από πάνω την κρέμα τσένταρ και ψήστε για λίγο σε δυνατό grill μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες.

DSC_0045

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: