FOOD TREND: ICE CREAM SANDWICH ME ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ

DSC_0094

Αν έπρεπε να διαλέξω μία από τις πιο upcoming τάσεις για φέτος το καλοκαίρι, θα ήταν το παγωτό σάντουιτς. Τα αφράτα μπισκότα γεμισμένα με παγωτό είναι από τα πιο αγαπημένα μου αλλά έχω έχω δύο θέματα.

α) Αυτά τα μπισκότα τί έχουν μέσα;

β) Από τί είναι φτιαγμένο το παγωτό;

Αυτή είναι η δική μου απλή εκδοχή για ένα παγωτό που θα σας βγάλει νικητές στα τραπέζια του καλοκαιριού, χωρίς να χρειάζεται να περάστε μία ταλαιπωρία μέχρι να το σερβίρετε.

Επίσης, τα μπισκότα από μόνα τους είναι τέλεια, όπως και το παγωτό.

Υλικά για 12 περίπου μπισκότα, εξαρτάται πόσο μεγάλα θα τα κάνετε

1/2 κούπας ελαιόλαδο

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. μέλι

1 αβγό χτυπημένο

1 κούπα αλεύρι

1/2 κ.σ. baking powder

50 γρ. κακάο

Ανακατεύεται όλα τα υλικά με ένα κουτάλι και σχηματίζεται τα μπισκότα σε ένα ταψί. Τα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 για 15-17 λεπτά. Θα πρέπει να είναι αφράτα.

για το παγωτό

600 ml κρέμα γάλακτος/χτυπημένη σε σαντιγί

600 ml γιαούρτι στραγγιστό καλης ποιότητας, χωρίς ζελατίνη

6 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. στιγμιαίος καφές

Ανακατεύεται καλά και μεταφέρετε στην παγωτομηχανή. Εναλλακτικά βάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύεται ανα 20 λεπτά αν δεν έχετε άλλη δουλειά.

Σερβίρεται το παγωτό όσο είναι ακόμη αφράτο γεμίζοντας τα μπισκότα.

DSC_0101

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: