ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

Του παγωτού του έχω μία αδυναμία. Η παγωτομηχανή υπήρχε στα ντουλάπια της κουζίνας αρκετά χρόνια τώρα, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσω σε τόσο εξαντλητικό βαθμό όσο θα ήθελα γιατί τα καλοκαίρια έλειπα από το σπίτι για δουλειές. Επιστρέφοντας τον Οκτώβρη είχα ένα σωρό εκρεμότητες να βολέψω που όταν κατάφερνα να σηκώσω κεφάλι ήταν κάτι σαν 20 Δεκέμβρη και τότε πιάναμε τα κέηκ. Τα καλά νέα είναι πως αυτό το καλοκαίρι θα είμαι εδώ και έχω ένα σωρό παγωτά να φτιάξω. Η συνταγή που ακολουθεί είναι outtake από τις συνταγές που δοκιμάζουμε για παγωτό μπουγατσάν. Δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της μαζικής παραγωγής που ψάχνουμε αλλα αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι μία υπέροχη οικιακή εκδοχή παγωτού. Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή καλύτερα να υπάρξει. Είναι φτηνή, μπορείτε να φτιάξετε ατελείωτα παγωτά επίσης κανείς δεν μπορεί να τσεκάρει τι είναι όλα αυτά που έχουν μέσα τα παγωτά του εμπορίου.

DSC_0048

Υλικά για 6 άτομα

για το παγωτό γιαούρτι

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

100 γρ. μασκαρπόνε

4 κ.σ. μέλι

Ανακατεύετε καλά και βάζετε στην παγωμηχανή. Αν δεν έχετε, βάλτε το σε ένα μεταλικό δοχείο και δεν ξεχνάτε να το ανακατεύτε ανά 20 λεπτά. Καλή τύχη.

για την κρέμα μπουγάτσας

Θα χρειαστούμε 200 γρ κρέμα μπουγάτσας. Η συνταγή είναι εδώ.

200 γρ. σοκολάτα λυωμένη

μερικά βατόμουρα on top

Όταν το παγωτό φαίνεται να έχει δέσει αλλά δεν είναι ακόμη παγωμένο, το μεταφέρεται σε ένα δοχείο. Εχώ χρησιμοποιώ αυτά τα δοχεία μεταφοράς τροφίμων γιατί έχουν κάτι ωραίες γραμμές που βγαίνουν ανάγλυφα vienetta τύπου. Από πάνω απλώνεται τη λυωμένη σοκολάτα και όταν παγώσει συμπληρώνεται με την κρέμα μπουγάτσας. Το βάζετε στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί. Αφήστε το λίγο εκτός ψυγείο όταν είναι να το σερβίρετε.

DSC_0109

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: