ΚΡΙΤΑΜΑ: ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Τα κρίταμα είναι ένα από τα πιο τέλεια πράγματα που υπάρχουν το καλοκαίρι. Όταν τα μαζέψετε φροντίστε να μην ξεριζώνεται όλο το φυτό. Οι τρυφερές κορυφές είναι που τρώγονται. Θα τα ζεματίσετε ένα λεπτό και θα τα σερβίρετε με λάδι-λεμόνι ή θα τα συντηρήρεσετε σε ένα βάζο με ξύδι. Αναλυτικά ο τρόπος εδώ. Ταιριάζουν με ντομάτες ωμές ή ψητές, τα καλοκαιρινά λαχανικά, τα λαδερά, τα ψητά ψάρια, τα ζυμαρικά με τόνο. Κάνουν και ωραία μαγιονέζα τύπου ταρτάρ.
DSC_0028

υλικά για 4 άτομα

για τη ζύμη

μία κούπα χλιαρό νερό

8 γρ. μαγιά

μισή κούπα γάλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 -5 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης

λίγο αλάτι θαλασσινό

λίγη ζάχαρη

ρίγανη για το σερβίρισμα

για το σερβίρισμα

400 γρ. ντομάτες, ντοματίνια, ντοματάκια. Να είναι ώριμα, πλυμμένα και στεγνά.

ένα κρεμμύδι σε φέτες

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

βασιλικός

Σε έαν μπολ ανακατέψτε τα στερά υλικά και προσθέστε τα υγρά υλικά. Σιγά σιγά, αφήστε το νερό για το τέλος. Θα πρέπει να έχετε μία σταθερή ζύμη και ιδανικά να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ, ούτε να έχει μείνει καθόλου αλεύρι που να μην έχει ενσωματωθεί. Αφήνεται τη ζύμη 20 λεπτά σκεπασμένη να φουσκώσει, απλώνεται σε ένα ταψάκι και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο για 22 τουλάχιστον λεπτά, στυς 180.

Ετοιμάζεται τα ντοματίνια. Σε ένα καυτό τηγάνι, βάζεται τις ντομάτες, τις σκεπάζεται με το καπάκι και τις αφήνεται μέχρι να σκάσουν. Πρσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζεται για λιγο ακόμη. Σερβίρετε πάνω στη ζύμη, με φρέσκο βασιλικό και κρίταμα.

DSC_0076

 

 

 

ηληκξλη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: