L’ AVENTURA: ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΑΜΑ

Processed with VSCOcam with a5 preset
Το ψάρι είνα το πιο ευκολο πράγαμα να μαγειρέψει κανείς. Ειδικά αν ο ψαράς κάνει τη βρώμικη δουλειά και το καθαρίσει ακόμη καλύτερα. Σε γενκές γραμμές είναι τέλειο με λάδι λεμόνι στο φούρνο. Η συνταγή που ακολουθεί είναι ιδανική για μεγάλα ψάρια, ακόμη για ποταμίσια. Το ψάρι γεμίζεται με μυρωδικά, και ψήνεται στο φούρνο με πατάτες και ρύζι.

Υλικά για ένα 4 άτομα.

ένα ψάρι μεγάλο καθαρισμένο, υπολογίζουμε γύρω στα 350 γρ./άτομο, με ή χωρίς το κεφάλι

δύο μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1 φύλλο δάφνης

500 γρ. ντομάτα τριμμένη

500 γρ. πατάτες σε φέτες

200 γρ ρύζι καρολίνα

2 σκελίδες σκόρδο

μάραθος

κρίταμα

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, το αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, ανάβουμε το μάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, με καπάκι. Ότνα τα κρεμμύδια είναι διάφανα και γλυκά, προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 20 τουλάχιστον λεπτά χωρίς καπάκι για να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε σε ένα ταψί, αδειάζουμε το ρύζι και από πάνω το ψάρι. Το γεμίζουμε με λίγη από τη σάλτσα και αδειάζουμε την υπόλοιπη στο ταψί. Η σάλτσα θα πρέπει να σκεπάζει τις πατάτες. αν όχι συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Σερβίρουμε με κρίταμα τουρσί, δείτε πως γίνονται εδώ και μάραθο.

DSC_0153

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: