ALLER VERS DE SOLEIL

DSC_0013Αν είχα την επιλογή δε θα πλησίαζα εστία θερμότητας από τον Ιούνη μέχρι το Σεπτέμβρη. Αν υπάρχει εκείνη η στιγμή που ένα ταψί μπαίνει στο φούρνο, απομακρύνομαι στο θερινό δωμάτιο με κατεβασμένα στα στόρια και την πόρτα της κουζίνας  κλειστή. Από την άλλη ποιός χρειάζεται το μαγείρεμα όταν το καλοκαίρι έχει τόσα πράγματα που μπορεί κανείς να φάει από το ψυγείο; Η σαλάτα αυτή είναι ένας ακόμη τρόπος να φάμε τη ντοματοσαλάτα. Χρησιμοποίησα τις πιο από τον κήπο ντομάτες που κατάφερα να βρω, βασιλικό και καρπούζι από το ψυγείο. Επίσης γλυστρίδα άγρια, όχι εκείνη του θερμοκηπίου. Φυτρώνει παντού και την πουλάνε και στη λαϊκή.

Σαλάτα με ντομάτες, καρπούζι και βασιλικό

υλικά για μία σαλάτα

1 μεγάλη ντομάτα ξεφλυδισμένη και κομμένη σε φέτες

μία χούφτα γλυστρίδα καθαρή και στεγνή

μία χούφτα βασιλικό

μία κούπα καρπούζι από το ψυγείο

μερικές μικρές πιπεριές

αλάτι θαλασσινό

ελαιόλαδο

χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο λάδι, τα λαχανικά, αλάτι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Σεβρίρουμε αμέσως.

PLUS! Σαλάτα με καρπούζι, ροδάκινο και ζελέ λεμόνι εδώ.

DSC_0035

DSC_0001

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: