ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΨΗΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

DSC_0011

Το κοτόπουλο ανήκει σε μία ευρύτερη food category. Είναι ιδανικό για γυναίκες, για αναποφάσιστους και για τις Κυριακές άμα είσαι παντρεμένος με παιδιά. Όλοι με κάποιο τρόπο ανήκουμε σε μία από αυτές τις κατηγορίες, επίσης ο πολύ ιδιότροπος μπορεί να φάει μόνο το κοτόπουλο στήθος ή μόνο το κριθαράκι και να ηρεμήσει. Η συγκεκριμένη σάλτσα ντομάτας είναι η αγαπημένη μου, όταν οι ντομάτες παίρνουν να ωριμάζουν πολύ είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν σάλτσα. Το ψήσιμο στο φούρνο εγγυάται σούπερ συμπυκνωμένη γεύση, δε χρειάζεται και πολλά πολλά, πρέπει απλά να προσέξεις κάποια πράγματα και να έχεις δυνατό φούρνο.

Plus! Είναι μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα. Αξίζει λοιπόν να κανάτε μία γερή ποσότητα για να έχετε για το χειμώνα.

για τη σάλτσα ντομάτας

3 κιλά ντομάτες ώριμες για σάλτσα, σε μεγάλα κομμάτια

1 κιλό κρεμμύδια κόκκινα σε μεγάλα κομμάτια

1 κιλό κόκκινες πιπεριές

1 καυτερή πιπεριά

1 κεφάλι σκόρδο

1 κ.σ. ζάχαρη

4 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι χοντρό και πιπέρι

4 δαφνόφυλλα

ελαιόλαδο

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί, σκεπάζουμε καλά με λαδόκολα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για τρείς τουλάχιστον ώρες. Αφήνουμε το ταψί να κρυώσει χωρίς να το ξεσκεπάσουμε. Όταν κρυώσει, ανοίγουμε, πιάζουμε το σκόρδο να βγάλει το πολτό του, βγάζουμε τα δαφνόφυλλα και τις φλούδες από τις ντομάτες και τις πιπεριές και κάνουμε αλέθουμε το υπόλοιπο. Φυλάμε σε βάζα ή σε σακουλίτσες στο ψυγείο.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

υλικά για 4 άτομα

500 ml ψητή σάλτσα ντομάτας

250 ml ζωμό κοτόπουλου

ένα κοτόπουλο

ένα λεμόνι

θυμάρι

αλάτι και πιπέρι

150 γρ κριθαράκι medioum

Θα χρειαστούμε ένα ταψί με καπάκι ή γάστρα.

Προθερμένουμε φούρνο στους 200. Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας με το ζωμό να έρθει να κάψει καλά. Ταυτόχρονα με τα άλλα δύο μας χέρια ασχολούμαστε με το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Του βάζουμε ένα λεμόνι κομμένο στα δύο στην κοιλιά του και το δένουμε καλά με ένα σπάγκο να μη φύγει ή μας δαγκώσει όπως εκείνη η κόμπρα. Αυτός είναι ο μοναδικός για να ψηθεί καλά χωρίς να καεί στις φτερούγες και να μείνει ωμό μέσα. Άμα το καρφώσουμε σε ένα κουτάκι μπύρας δεν ξέρω, μπορεί και να είναι νεξτμπεστ. Πιάνουμε το κοτόπουλο και το βουτάμε στην καυτή σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 90 τουλάχιστον λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε το κριθαράκι, και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζωμό ή νερό ζεστό.

DSC_0023

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: