ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Η εποχή του παντζαριού έφθασε και είναι πολλά υποσχόμενη. Μη ξεχνάμε αυτό το pesto και αυτά τα ψητά παντζάρια.

Τα παντζάρια χρειάζονται λίγη υπομονή στο ψήσιμο για να είναι μαλακά και γλυκά. Ταιριάζουν με τα ελαφρώς όξυνα κατσικίσια τυριά και μ’ αρέσουν με λίγο μοσχοκάρυδο και φρέσκα μυρωδικά.

DSC_0064

ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

υλικά για 4 άτομα

ένα κιλό παντζάρια

200 + 200 γρ. κατσικίσιο τυρί

100 γρ. κουκουνάρι

ένα μάτσο βασιλικό ψιλοκομμένο

ένα μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. γιαούρτι

ένα αβγό

πιπέρι

Καθαρίζουμε αλλά αφήνουμε τη φλούδα. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν, βγάζουμε τη φλούδα και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 200 γρ. τυριού, το κουκουνάρι, το πιπέρι και τα μυρωδικά. Απλώνουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι και όταν γεμίζει μία στρώση απλώνουμε το μείγμα του τυριού. Θα κάνουμε τρείς στρώσεις τουλάχιστον.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό, προσθέτουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο τυρί. Απλώνουμε πάνω από την τελευταία στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, μέχρι να έχουμε μία ωραία κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

DSC_0040

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: