CAKE ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Τις παράξενες αυτές μέρες που η μία είναι φθινοπωρινή και η άλλη καλοκαρινή μπορείς να πετύχεις στη λαϊκή τα τελευταία φρούτα του καλοκαιριού. Όλο και κάτι από τη σοδειά θα ξέμεινε σε κάποια αποθήκη, μην είμαστε και ρομαντικοί – δεν τα μαζεύουνε και από τα δέντρα. Προχτές πέτυχα αυτά τα δαμάσκηνα και αυτό το cake/τάρτα είναι ο δεύτερος καλύτερος τρόπος να τα αξιοποιήσει κανείς όταν παίρνουν να είναι πολύ ώριμα. Ο πρώτος καλύτερος είναι η μαρμελάδα.

DSC_0027

υλικά για μία φόρμα 20 εκ.

μισό κιλό δαμάσκηνα ώριμα κομμένα στη μέση

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. brandy

1 κ.σ. κανέλα

για το cake

2 αβγά

1 κούπα ξινόγαλα

3/4 κούπας ελαιόλαδο

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα βρώμη

50 γρ. σταφίδες μαύρες

50 γρ, καρύδια

2 .σ. baking powder

βανίλια ή βανιλίνη

το ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Προθερμένουμε το φούρνο στους 160. Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά στη φόρμα και αφήνουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά. Θα πρέπει να έχουμε μία ωραία καραμέλα με πολλά υγρά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τα υπόλοιπα υγρά υλικά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέυουμε τα στερεά υλικά. Ενώνουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Όταν το cake είναι έτοιμο σερβίρουμε ζεστό που είναι και καλύτερο.

DSC_0066

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: