CAKE ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

DSC_0097 Πριν λίγες μέρες βρέθηκα με ένα βαζάκι βύσσινα στα χέρια. Αποφάσισα να τα χρησιμοποιήσω στο καθιερωμένο cake που κάνω Τρίτη απόγευμα. Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από εκείνα τα αφράτα μπισκότα καρύδας με το κερασάκι από πάνω, έχει σε όλα τα παλιά ζαχαροπλαστεία, τρέλαι. DSC_0067 Cake με βύσσινα και καρύδα

υλικά για μία φόρμα 18 εκ.

για τα βύσσινα

200 γρ. βύσσινα χωρίς το κουκούτσι

μία κούπα γλυκό κρασί από Μοσχάτο

το ξύσμα και μία κούπα χυμό από ένα πορτοκάλι

ένα κομματάκι ginger σε flakes

για το cake

2 αβγά

1 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπας βούτυρο

1/2 κούπας coconut cream

1/2 κούπας ζωμό από τα βύσσινα που βράσαμε

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. baking powder

1 κούπα coconut flakes

εκτέλεση

Βάζουμε το κρασί, το ginger, το πορτοκάλι και τα βύσσινα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να μείνουμε με τα μισά υγρά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στο πλάι να κρυώσουν. Προθερμένουμε το φούρνο στους 160. Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και απλώνουμε τα βύσσινα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα έξι πρώτα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και ενώνουμε. Μεταφέρουμε στη  βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στου 160 βαθμούς για 50 λεπτά. Τσεκάρουμε το ψήσιμο με ένα μαχαίρι. Πασπαλίζουμε με extra καρύδα στο σερβίρισμα. DSC_0088

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: