ALL SPICE PORK/ENOKI/PAPRIKA CHIPS

DSC_0027

 

Χοιρινό All Spice με μανιτάρια enoki και paprika chips

υλικά για 4 άτομα

800 γρ. χοιρινά παϊδάκια

1/2 κούπας hoisin sauce

1/4 κούπας mirin

1 κ.σ. all spice

4 κ.σ. soya sauce

4 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

4 κ.σ. sriracha

100 γρ μανιτάρια enoki

μια μεγάλη πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. κόλλιανδρος

μερικές σταγόνες σησαμέλαιο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, βάζουμε το χοιρινό και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Προθερμένουμε το φούρνο στους 180. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί με το τρόπο που το ένα κομμάτι να μην ακουμπά στο άλλο. Ψήνουμε για 10 λεπτά και για άλλα δέκα αφού πρώτα κατεβάσουμε τη θερμοκρασία στους 160. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες με την πάπρικα, τον κόλιανδρο και το σηασαμέλαιο. Τις απλώνουμε σε μία λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς, μέχρι να γίνουν τραγανά chips. Όταν ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν και τα αφήνουμε στο πλάι για το σερβίρισμα.

Σε ένα καυτό τηγάνι, ακουμπάμε τα μανιτάρια enoki για ένα λεπτό. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε. Βάζουμε το χοιρινό πάνω στα μανιτάρια και τα paprika chips στο πλάι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: