EASY ASIAN

Processed with VSCOcam with f2 preset

To κείμενο γράφτηκε για GLOW FLAVOR #6. H εικονογράφιση είναι του Kωνσταντίνου.

GLOW FLAVOR #6

Food Trend

EASY ASIAN

ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Η casual ασιατική κουζίνα είναι μία από τις ισχυρές τάσεις της χρονιάς που διανύουμε. Και αν το sushi δεν είναι είναι πολύ παράξενο για ξεκίνημα και τα stir fry πολύ τηγανητά, αυτές οι συνταγές θα δώσουν το επιθυμητό asian άγγιγμα στην καθημερινότητα σας πηγαίνοντας το μαγείρεμα σας στο επόμενο επίπεδο. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όταν δοκιμάζουμε μία τόσο διαφορετική κουζίνα από αυτή που συνηθίζουμε στην καθημερινότητα μας είναι να ξεκινήσουμε με κάποιες απλές συνταγές που δεν είναι και τόσο πέρα από αυτά που συνηθίζουμε. Το κοτόπουλο, το χοιρινό που μαγειρεύεται στο φούρνο μέχρι να γλυκάνει και φυσικά το ψάρι είναι ό,τι καλύτερο για το τα πρώτα μας asian μαγειρικά βήματα.

Pantry Essentials

Επενδύστε σε μερικά basics, ανάλογα με τις συνταγές που συνήθως ετοιμάζεται. Τα noodles είναι βολικά για ένα ένα γρήγορο snack, το σησαμέλαιο μπορεί να μπει στον πάγκο της κουζίνας δίπλα στο ελαιόλαδο ενώ το coconut milk, το ginger και ο κόλιανδρος είναι το μυστικό που θα κάνουν τα πιάτα σας αξέχαστα. Για extra asian ατμόσφαιρα αλλάξτε τα μαχαιροπήρουνα με chop sticks, σερβίρεται σε ζεστά μπολ τα ζυμαρικά σας και προσθέστε μερικές σταγόνες sesame oil στο σερβίρισμα. Μερικά fortune cookies θα κλείσουν το γεύμα σας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Noodles: για side dish ή γρήγορα γεύματα για όλους. Ταιριάζουν με λαχανικά, κοτόπουλο και ξηρούς καρπούς.

Soya: Η αλμυρή γεύση της ασιατικής κουζίνας.

Nori: φύλλα από αποξηραμμένα φύκια για να τυλίγουμε το sushi.

Mirin: γλυκό κρασί από ρύζι, ιδανικό για μαριναρίσματα και μαγείρεμα.

Miso: μία πάστα από φασόλια σόγιας. Χρησιμοποιείται ως βάση για σούπα, για μαρινάρισμα ή βάση για salad dressings.

Hoisin: Μία γλυκειά κινέζικη σάλτσα από sοya, σκόρδο και πολλά μπαχαρικά. Απόλυτος έρωτας!

Σησαμέλαιο: Τίποτα δεν είναι αρκετά asian χωρίς αυτό.

Coconut milk: Για μαγειρέματα με κάρι.

Wasabi: Το ρεπάνι αυτό είναι από τα βασικά της Ιαπωνικής κουζίνας. Οπωσδήποτε δίπλα στο sushi και το sashimi.

Chili και chili sauce: Ένα ολόκηρο κεφάλαιο στην κουζίνα της ασίας. Εκτός από το φρέσκο δοκιμάστε κάποια ετοιμη σάλτσα όπως η Schiracha ή το Sambal Oelek.

Limes, ginger και lemon grass: Χρησιμοποιείστε τα φρέσκα κατά το σερβίρισμα. Το άρωμα τους είναι μαγικό.

Φρέσκος κόλιανδρος: Haters gonna hate.

Plus! Ετοιμάστε το δικό σας all spice μείγμα μπαχαρικών ανακατεύοντας κανέλα, κάρδαμο, γαρύφαλλο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αστεροειδή γλυκάνισο. Φυλάξτε το σε ένα καλά κλεισμένο βαζάκι.

COOK THE TREND

Τeriyaki Ceasar’s

Green Tea Steamed Salmon/Wasabi Mayo

All Spice Pork/Enoki/Paprika Chips

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: