GREEN TEA SALMON/WASABI MAYO

DSC_0012

Σολομός σε ατμό πράσινου τσαγιού με spicy mayo

υλικά για 4 άτομα

τέσσερα φιλέτα σολομού 200 γρ. το κάθε ένα με την πέτσα τους

1 lime, το ξύσμα και τον χυμό του

8 κουμ κουάτ, το ξύσμα και το χυμό τους

5 γρ. κόλλιανδρος ξερός

1 πιπεριά chili ψιλοκομμένη

σησαμέλαιο

αλάτι

1 λίτρο νερό

2 κ.σ. πράσινο τσάι

1 lemon grass, κομμένο στη μέση

για το σερβίρισμα

1 κούπα μαγιονέζα

1 κ.γ. wasabi

ρέβα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το wasabi και αφήνουμε στο πλάι για το σερβίρισμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό των εσπεριδοειδών, τον κόλιανδρο, την πιπεριά και μερικές σταγόνες λαδιού. Απλώνουμε τα φιλέτα σε ένα δοχείο και τα περιχύνουμε με το μείγμα. Αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το πράσινο τσάι και το lemon grass. Βάζουμε τα φιλέτα στο steamer και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 8 λεπτά. Η σάρκα του θα πρέπει να παραμείνει γυαλιστερή και το κρέας να είναι ζουμερό. Σερβίρουμε με τα λεπτοκομμένα λαχανικά και τη μαγιονέζα wasabi.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: