TERIYAKI CEASAR’S

DSC_0020

Σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο teriyaki 

υλικά για μία μεγάλη σαλάτα

4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο

200 ml σάλτσα Teriyaki

φύλλα σαλάτας, πλυμένα και στεγνά

για τα κρουτόν

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κ.γ. all spice

2 σταγόνες σησαμέλαιο

2 μεγάλες φέτες ψωμί

για τη sauce

1/2 σκελίδα σκόρδο

1 κούπα ελαιόλαδο

1 μεγάλο αβγό

πιπέρι

4 σταγόνες Worcestershire sauce

4 φιλέτα αντζούγιας

1 κ.σ. miso

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. mirin

1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο  με τη σάλτσα teriyaki και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμαασμένο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να είναι καλά ψημένο. Ετοιμάζουμε τα κρουτόν τρίβοντας τις φέτες του ψωμιού με σκόρδο. Κόβουμε σε λεπτά sticks, τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τα περνάμε από καυτό τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από την παρμεζάνα, την οποία προσθέτουμε στο τέλος. Ανακατεύουμε τα φύλλα της σαλάτας με τη σάλτσα και την παρμεζάνα και το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: