ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

 

DSC_0058

Σαλάτα με λαχανικά εποχής, καρύδια και παρμεζάνα

υλικά για 4 άτομα

φύλλα πράσινης σαλάτας

φύλλα παντζαριού

2 μεγάλα παντζάρια, βρασμένα σε φέτες

8 μικρά καρότα, βρασμένα στη μέση κομμένα

1 ρεπάνι σε φέτες

1 ακτινίδιο κομμένο σε φέτες

1 ρόδι, τους σπόρους του

1/2 κούπας παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

8 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βάζο και κουνάμε μέχρι να ανακατευθούν τα υλικά καλά.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα της σαλάτας και του παντζαριού. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα βρασμένα παντζάρια, τα καρότα, το ρεπάνι, το ακτινίδιο, το ρόδι, την παρμεζάνα και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μερίδες.

DSC_0059

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: