ΔΙΠΛΑ ΨΗΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ AMSTEL RADLER ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΑ

DSC_0009

DSC_0055H συνταγή αυτή είναι από τους νικητές του φετεινού χειμώνα και σίγουρα μία από τις αγαπημένες μου. Η αρωματική και πικάντικη χαρίσα σε συνδιασμό με την δεν έχω καλύτερη Amstel Radler κάνει αυτό το πιάτο ακαταμάχητο. Χρησιμοποιήστε όλα τα λαχανικά εποχής και πολλούς βολβούς, που ψημένοι στο φούρνο είναι μοναδικοί.

υλικά για 6-8 άτομα

1 κ.γ. κύμμινο σε σπόρους

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. μαύρος σιναπόσπορος σε σπόρους

1 κ.γ. κόλιανδρος σε σπόρους

100 γρ. πάστα ντομάτας

2 κ.σ. harissa

2 κόκκινες πιπεριές

ένα ποτήρι Αmstel Radler

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα του

1 πορτοκάλι, το χυμό και το ξύσμα του

100 γρ βούτυρο

100 γρ. φυστίκια χωρίς τη φλούδα

400 γρ. χοιρινό από λαιμό σε λεπτές φέτες

400 γρ. χοιρινή πανσέτα σε λεπτές φέτες

20 μικρά κρεμμύδια καθαρισμένα

4 σκελίδες σκόρδο

8 μικρά καρότα χωρίς τη φλούδα

4 μαύρα ρεπάνια κομμένα στα τέσσερα

1 σέλερι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

μερικά σέσκουλα

1 πράσο σε μεγάλα κομμάτια

αλάτι και πιπέρι

Θα χρησιμοποιήσουμε μία γάστρα ή ένα σκεύος με καπάκι που να μπαίνει στο φούρνο. Προθερμένουμε το φούρνο και τη γάστρα.

Βάζουμε στο μούλτι τα 13 πρώτα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία πάστα. Μεταφέρουμε σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε με το κρέας.

Κόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο, το σέλερι, τα καρότα και τα ρεπάνια σε μεγάλα κομμάτια. Τα στρώνουμε στή γάστρα, βάζουμε το κρέας από πάνω, σφραγίζουμε καλά και ψήνουμε για 45 λεπτά, στους 220.

Για το σερβίρισμα

Περνάμε το χοιρινό με τα λαχανικά από το τηγάνι μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά. Σερβίρουμε με ένα ποτήρι Amstel Radler.

Tip! Η συνταγή είναι το ίδιο νόστιμη και χωρίς κρέας.

Plus! Οι 12 μπίρες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας γίνονται εξολοκλήρου από ελληνικό κριθάρι, που παράγεται από έλληνες αγρότες και ακολουθούν μια 100% ελληνική διαδρομή, από το χωράφι στο ποτήρι.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η 1η και η μόνη ελληνική ζυθοποιία που η διαδρομή των προϊόντων της είναι 100% ελληνική.

DSC_0020

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: