ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Η συνταγή αυτή είναι μία εύκολη και κλασική τάρτα σοκολάτας σε φύλλο κρούστας με σοκολάτα, γιαούρτι και σπόρους ροδιού. Γράφτηκε για λογαριασμό της Χρυσής Ζύμης, για το GLOW #100 και  φωτογραφήθηκε από την Ελένη και το Σταύρο. Οι λήψεις εδώ είναι outtakes.

DSC_0051

Tαρτάκια με κρέμα σοκολάτας και ρόδι
υλικά 14 τεμ.

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 450 γρ.

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

για τη σοκολάτα
800 γρ. σοκολάτας υγείας σε μικρά κομματάκια
400 γρ. γάλα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μέλι

Σπόροι ροδιού για το σερβίρισμα
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 °C. Βουτυρώνουμε τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσουμε. Διπλώνουμε ένα φύλλο στα 4 και το στρώνουμε στη φόρμα. Απλώνουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια του. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Ψήνουμε στους 180 °C για 14 περίπου λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα. Αφήνουμε στο πλάι να κρυώσουν.

Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και ενώνουμε με το γιαούρτι και το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γεμίσουμε τις τάρτες. Τις μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 -5 ώρες για να σφήξουν. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με σπόρους ροδιού.

DSC_0052

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: