TΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Η συνταγή αυτή είναι μία εύκολη ανοιχτή τάρτα σε φύλλο κουρού  με χοιρινό, πιπεριές και γραβιέρα. Γράφτηκε για λογαριασμό της Χρυσής Ζύμης, για το GLOW #100 και  φωτογραφήθηκε από την Ελένη και το Σταύρο. Οι λήψεις εδώ είναι outtakes.

DSC_0055

Ανοιχτή τάρτα με καπνιστό χοιρινό, κόκκινες πιπεριές και γραβιέρα

υλικά για 8 άτομα ή 2 τάρτες

1 πακέτο ζύμη κουρού

4 κόκκινες πιπεριές σε κύβους

1 κρεμμύδι σε κύβους

500 γρ. καπνιστό χοιρινό σε κύβους

50 ml. κόκκινο κρασί

500 γρ. γραβιέρα σε κύβους

Φρέσκο θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Απλώνουμε το κάθε φύλλο σε μία βουτυρωμένη φόρμα, το στρώνουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα και αφαιρούμε τα κομμάτια που τυχόν περισσεύουν. Τρυπάμε με ένα πηρούνι την επιφάνεια και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 10′ μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει, προσθέτουμε το καπνιστό χοιρινό και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 18 λεπτά χωρίς καπάκι. Ανακατεύουμε με τη γραβιέρα και τη ρίγανη και μεταφέρουμε στις τάρτες. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: