ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ #bougatsan

 

DSC_0012

για τη μηλόπιτα

υλικά για μία φόρμα 18 εκατοστών

4 μήλα σε χόντρες φέτες

2 κ.σ.βούτυρο

1 φλ. καφέ ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

για το κέηκ

4 αβγά

1 κούπα ζάχαρη

1 φλ. καφέ ζεστό νερό

3/4 φλ. καφέ ηλιέλαιο

250 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γ. baking powder

κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα

Bάζετε τα 4 πρώτα υλικά σε μία φόρμα και τα αφήνεται σε προθερμασμένο φούρνο να καραμελώσουν αλλά να μην καούν. Θέλει προσοχή. Αν καούν τα πετάμε και το πάμε από την αρχή.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υγρά υλικά και σε ένα άλλο τα στερεά. Απλώνεται πάνω από τα μήλα και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 για μισή ώρα.

για την κρέμα #bougatsan

1 lt γάλα πλήρες χλιαρό

100 γρ. λουκούμι περγαμόντο σε μικρά κομμάτια

1 αβγό ο κρόκος του

100 γρ.σιμιγδάλι ψιλό

Διαλύουμε τα λουκούμια σε λίγο γάλα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μία δεμέμνη κρέμα. Σερβίρουμε την κρέμα με τη μηλόπιτα.

DSC_0019

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: