ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΚΑΡΙ

DSC_0016

Υλικά για 4 άτομα

2 φιλέτα κοτόπουλου

400 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά εποχής

1 κ.σ. πάστα κάρι

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.σ. ψιλοκομμένο lemongrass

1 κ.γ. φρέσκο ginger τριμμένο

1 κ.γ. φρέσκια κιτρινόριζα τριμμένη

1 lt. ζωμός κοτόπουλο

100 ml κρέμα καρύδας

2 λεμόνια, το χυμό τους

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε τα φιλέτα σε 1.5 lt. νερού. Όταν βράσουν, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, κρατάμε 1 lt. από το ζωμό τους και τον διατηρούμε ζεστό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, την πάστα κάρι, τον πελτέ, το lemongrass, το ginger και την κιτρινόριζα.  Προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 5΄. Σβήνουμε με το ζωμό και τα βράζουμε μέχρι μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σούπα. Διορθώνουμε τη γεύση με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ.

Advertisements

One Comment

Add yours →

  1. Αγαπημένα αρώματα και γεύσεις! Φαίνεται υπέροχη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: