KOTOΠΟΥΛΟ ΜΕ ΨΗΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

DSC_0019

Ρολό κοτόπουλο με ψητό μπρόκολο, παρμεζάνα και δεντρολίβανο

Υλικά για 4 άτομα

4 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς κόκαλο

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Aλάτι και πιπέρι

Για το μπρόκολο

1 μπρόκολο

1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Aλάτι και πιπέρι

Πρoθερμένουμε το φούρνο στους 180 °C. Ανακατεύουμε το λάδι, με το λεμόνι, το αλάτι και πιπέρι και απλώνουμε το μείγμα με ένα πινέλο στα μπουτάκια. Τα τυλίγουμε σε ρολό και τα στερώνουμε με νήμα μαγειρικής ή οδοντογλυφίδα.

Βράζουμε το μπρόκολο σε μία κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει και στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με το μπρόκολο. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί μαζί με το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα χρυσό χρώμα και να λυώσει η παρμεζάνα.  Σερβίρουμε ζεστό.

H συνταγή για GLOW #100, Μπαρμπαστάθης, φωτογράφισε η Ελένη και ο Σταύρος, αυτή η λήψη είναι outtake.

DSC_0009

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: