ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

DSC_0136

Τα μπισκότα κανέλας είναι από τα πιο αγαπημένα μου πράγματα στον κόσμο του φαγητού. Ειδικά εκείνα τα συσκευασμένα στο χάρτινο κουτί έχουν την τέλεια γεύση και ταιριάζουν με τον καφέ όπως το αρνάκι με την Κυριακή του Πάσχα. Η συνταγή αυτή είναι μία ικανποιητική αναπραγωγή της γεύσης του, και αν τα ψήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν θα είναι το ίδιο τριφτά.

Plus! Χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι για να έχετε πάντα το ίδιο μέγεθος και πασπαλίστε με ζάχαρη που θα έχετε αναμείξει με κανέλα για extra άρωμα. Επίσης, η ίδια συνταγή κάνει τέλεια βάση για τάρτα κανέλα-λεμόνι. Τα κεραμικά είναι hakah ceramics από ‘δω.

3 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

100 γρ. μαύρη ζάχαρη

120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 αβγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

λίγο αλάτι

Ανακατεύουμε τη λευκή ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατέουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και ενώνουμε με το μείγμα των αβγών. Φτιάχνουμε ένα μπαστούνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σχηματίζουμε λεπτά μπισκότα. Εναλλακτικά ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα, ό,τι αγαπά κανείς. Ψήνουμε σε προθεσμένο φούρνο, στους 160 για 15 περίπου λεπτά. Αυτό είναι το σημείο που χρειάζεται προσοχή. Αν τα ψήσουμε για πιο πολύ ώρα,τα μπισκότα θα είναι σκληρά.

DSC_0126

Advertisements

2 Comments

Add yours →

  1. Είναι εθιστικά αυτά τα μπισκότα! Τουλάχιστον σε εμάς του λάτρεις της κανέλας. Θα δοκιμάσω τη συνταγή και θα επανέλθω 🙂

  2. Χαίρομαι που ξαναγύρισες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: