ΨΗΤΑ ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΧΟΥΜΟΥΣ

DSC_0029Στο τέλος της άνοιξης, τα μικρά αυτά πράσα κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά. Τα πράσα είναι νόστιμα στις κλασικές τους εκδοχές, μαγειρεμένα με ρύζι, σε πίτες, με χόρτα φρικασέ. Αυτά που ψήνονται στο φούρνο με μυρωδικά έχουν μία διαφορετική, πιο βαθειά γεύση και ταιριάζουν τέλεια με τα ρεβίθια.

υλικά για 4 άτομα

για τα πράσα

10 μικρά πράσα, καθαρά και κομμένα στη μέση

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. κύμμινο

λίγο αλάτι

1 σκελίδα σκόρδο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα  στα πράσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄ στους 180°. Θα πρέπει τα πράσα να είναι μαλακά και οι άκρες τους τραγανές.

για το χούμους

200 γρ ρεβίθια βρασμένα και ζεστά

1 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης

1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα του

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ζεστό νερό

1/8 σκελίδας σκόρδου

λίγο πάπρικα

λίγο κύμμινο

αλάτι

Περάστε όλα τα υλικά από τον επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να έχετε μία κρέμα χωρίς κομματάκια από τα όσπρια. Διορθώστε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι, λεμόνι, ελαιόλαδο ή μπαχαρικά ανάλογα.  Σερβίρουμε την κρέμα ζεστή με τα ψημμένα πράσα.

DSC_0033

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: