TAΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ PESTO ΑΠΟ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

DSC_0036

υλικά για 4 άτομα

400 γρ. ταλιατέλες

για το pesto

6 μεγάλα παντζάρια, μόνο τους βολβούς

6 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο

6 σκελίδες σκόρδο

100 ml ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι χοντρό

10 φύλλα βασιλικού

2 κ.σ. λεμόνι

2 κ.σ. ξίδι από chardonnay

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Σε ένα σκεύος με καπάκι που μπαίνει στο φούρνο, βάζετε τα παντζάρια, τα μυρωδικά, το σκόρδο, το αλάτι και λίγες σταγόνες ελαιολάδου και ψήνεται στους 180ºC μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνεται να κρυώσουν, ξεφλουδίζεται και κόβεται σε κύβους. Τα αλέθετε μαζί με το ψημένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξιδι, το λεμόνι και τα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύεται με την παρμεζάνα και τα φιστίκια Αιγίνης.

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Στραγγίζεται και σερβίρεται ζεστά σε ζεστό πιάτο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: