ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

DSC_0033_2

Μπιφτέκια σολομού, ψητά καρότα και μαγιονέζα wasabi

υλικά για 4 άτομα

400 γρ. φρέσκος σολομός

100 γρ. καπνιστός σολομός

ένα αβγό, το ασπράδι του

50 γρ. βρώμη

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

400 γρ. μικρά καρότα, καθαρισμένα

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

για τη μαγιονέζα

200 γρ. μαγιονέζα

1 κ.σ. horseradish sauce

1 κ.γ. ταραμάς

1 κ.γ. σκόνη wasabi

Περνάμε τον φρέσκο και τον καπνιστό σολομό από τον επεξεργαστή τροφίμων. Θα πρέπει να είναι αλεσμένος αλλά όχι πουρές. Προσθέτουμε το ασπράδι ελαφρά χτυπημένο, τη βρώμη και το κρεμμυδάκι, ζυμώνουμε και αφήνουμε για 15΄ στο ψυγείο. Σχηματίζουμε 4 μπιφτέκια.

Ανακατεύουμε τα καρότα με τη σάλτσα σόγιας και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ ή μέχρι να μαλακώσουν.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ή στο grill, για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε σε ζεστά ψωμάκια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: