Frozen Yogurt ME ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

DSC_0038

Frozen yogurt με μπισκότα κανέλας

υλικά για 4 άτομα

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

4 κ.σ. μέλι

για τα μπισκότα κανέλας

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. baking powder

70 γρ. ζάχαρη

70 γρ. βούτυρο κρύο από το ψυγείο σε κύβους

50 γρ. μέλι

50 γρ. μελάσα

50 ml γάλα πλήρες

μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. κανέλα

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και βάλτε το μείγμα σε παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Το παγωτό θα είναι έτοιμο σε 20 περίπου λεπτά.

Ανακατέψτε τα έξι πρώτα υλικά με το μίξερ ή με ένα πιρούνι, μέχρι να έχετε μία ζύμη που να μοιάζει με ψίχουλα. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμείξτε το μέλι, τη μελάσα, το γάλα, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλας. Ενώστε το περιεχόμενο των δύο μπολ, χωρίστε το στα δύο και βάλτε το στο ψυγείο για 20 λεπτά. Βάλτε τη μισή ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίξτε ένα λεπτό φύλλο. Ελαναλάβετε τη διαδικασία για το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Κόψτε σε λεπτά sticks και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ºC για 20 περίπου λεπτά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: