ΛΕΥΚΗ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

DSC_0011Κάθε σπίτι στην Ελλάδα έχει τη δική του συνταγή για ταραμοσαλάτα. Μετά από αρκετές δοκιμές, κατέληξα σ΄αυτήν ως την πιο αγαπημένη μου. Λευκός ταραμάς και ελαιόλαδο και λίγη προσοχή στην παρασκευή είναι όλα όσα χρειάζονται.

Υλικά για 400 περίπου γραμμάρια

120 γρ. λευκός ταραμάς

μισή φραντζόλα ψωμί πολυτελείας, μίας ημέρας παλιο, μόνο η ψύχα

μισό λευκό κρεμμύδι, μεσαίου μεγέθους, σε μικρούς κύβους, στραγγισμένο

1 κούπα ηλιέλαιο

το χυμό από ένα λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Κόβουμε το ψωμί σε κύβους το βρέχουμε καλά με νερό, το στραγγίζουμε να είναι τελείως στεγνό. Αυτό είναι το σημαντικότερο στην υπόθεση ταραμοσαλάτα. Χρειάζεται δυνατό πάτημα και αρκετές στρώσεις χαρτιού κουζίνας ή καλύτερα μία καθαρή πετσέτα.

Χτυπάμε στο μίξερ τον ταραμά με το λεμόνι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ψωμί και το λάδι σε αργή ροή. Η ταραμοσαλάτα θα πρέπει να αρχίζει να δένει. Στα τελευταία λεπτά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε σε ένα δοχείο και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει. Σερβίρουμε με λαχανικά εποχής και ψωμί.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: