STONE FRUITS MASCARPONE CAKE

Το καλοκαίρι, η ανάπτυξη των φρούτων και των λαχανικών, μοιάζει να είναι πέρα από κάθε έλεγχο. Ωμα σε σαλάτες, με γιαούρτι, σε χυμούς και smoothies, στο φαγητό, οι επιλογές μοιάζουν ανεξάντλητες. Η συνταγή αυτή δίνει ένα αφράτο cake που δε χρειάζεται σιρόπι, το μασκαρπόνε με το γιαούρτι δίνουν μία κρέμα μαγική ενώ τα φρέσκα, ώριμα φρούτα το ολοκληρώνουν. Δοκιμάστε το με τα τελευταία φρούτα της σεζόν που είναι και τα πιο νόστιμα.

DSC_0169

για το cake

26o  γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. σόδα φαγητού

1 κ.γ. baking powder

100  γρ. ζάχαρη

2 αβγά

110 γρ. βούτυρο

200 ml γάλα πλήρες

1/2 κ.σ. ξύδι

για την κρέμα 

250 γρ. μασκαρπόνε

100 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό

4 κ.σ. γάλα πλήρες

100 γρ. ζάχαρη

για την παρουσίαση

Δαμάσκηνα, νεκταρίνια, ροδάκινα σε φέτες και σε κομμάτια.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά και κοσκινίζεται.

Ανάβουμε το φούρνο στους 160°C.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Συνεχίζουμε με το γάλα και το ξύδι. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δύο δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φορμα 20 εκ και ψήνουμε στους 160°C για 50΄. Όταν το cake είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι του ψωμιού.

για την κρέμα

Χτυπάμε στο mixer όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το cake.

Συναρμολόγιση

Στρώνουμε το μισό cake στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε. Βάζουμε μία στρώση φρούτα σε φέτες και τη μισή κρέμα. Βάζουμε το δεύτερο μισό και την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με φρέσκα φρούτα on top.

DSC_0179

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: