TO ΤΕΛΕΙΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τα ρεβύθια είναι το αγαπημένο μου όσπριο. Συνήθως βράζω πολλά μαζί, τα χωρίζω σε μερίδες και είναι εύκολο να φτιάξω κάτι με αυτά σα βάση ανά πάσα στιγμή. Το χούμους δε χρειάζεται συνταγή. Χρειάζεται τεχνική και αυτά είναι τα μυστικά για είναι κρεμώδες και νόστιμο.

DSC_0126

Ετοιμάστε τα όσπρια από την προηγούμενη μέρα. Χρειάζεται ζεστό νερό, ένα άνετο σκεύος γιατί όταν φουσκώσουν τριπλασιάζουν τον όγκο τους και λίγη μαγειρική σόδα. Είναι κοινό μυστικό και ό μόνος τρόπος για να είναι αφράτα.

Βράστε τα καλά. Μην τα αλατίσετε. Αν δεν είναι σωστά βρασμένα δεν πρόκειται να σωθεί η κατάσταση στο μίξερ. Θα πρέπει να διαλύονται.

Ιδανικά βάλτε τα στο μπλέντερ όταν είναι ακόμη ζεστά. Λίγο από το νερό που έβραζαν (aqua faba το λένε) θα βοηθήσει την κατάσταση. Προσθέστε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, λίγο σκόρδο, δύο κουταλιές ταχίνι ανά 500 γρ. οσπρίων και κάντε τα έναν ωραίο πολτό. Διορθώστε τη γεύση και σερβίρεται το χλιαρό, με κάτι τραγανό από πάνω ή από δίπλα.

Plus! Σερβίρεται τα με ψητά λαχανικά, τα πράσα είναι τέλεια – η συνταγή εδώ.

Προσθέστε ψητά καρότα. Η συνταγή εδώ.

DSC_0120

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: