H ΑΠΟΛΥΤΗ PANNA COTTA

Processed with VSCOcam with a6 preset

Σε γενικές γραμμές η πανακότα ήταν κάτι με το οποίο δεν ήθελα να έχω καμία σχέση. (Nα μη μιλήσω για το όνομα που όπως και να το κάνουμε φέρνει στην κουβέντα ένα λογοπαίχνιο που είναι κουραστικό.) Όσες φορές τη δοκίμασα σε κάποια εστιατόρια ήταν σκληρή σαν σβήστρα, με πολύ ζελατίνη και σιρόπι του κουτιού. Σε κάποια τραπέζια ήταν με κρέμα γάλακτος και γλυκό του κουταλιού από πάνω και δεν τρελάθηκα κιόλας. Αυτή εδώ δεν ανήκει σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Με λίγη ζελατίνη, ίσα να σταθεί και με φρέσκα φρούτα, με γιαούρτι και γάλα, είναι τέλεια για να σερβιριστεί μετά από ένα τραπέζι και αρκετά ελαφριά ακόμη και για πρωϊνό.

υλικά για 8 περίπου μερίδες ή μία φόρμα των 20 εκ.

10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

1 κ.σ. νερό

2 κούπες γάλα πλήρες, χλιαρό

2 κ.σ. μέλι

1/2 κ.σ. ροδόνερο

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

Φρούτα εποχής για το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζελατίνη με το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.

Στο μίξερ χτυπάμε το γάλα, το μέλι, το γιαούρτι, το ροδόνερο και όταν τα υλικά έχουν γίνει μία κρέμα, προσθέτουμε το νερό με τη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. Περνάμε την κρέμα από ένα σουρωτήρι .Μοιράζουμε σε μερίδες ή βάζουμε σε μία μεγαλύτεη φόρμα. Για να σερβίρουμε, βουτάμε τη φόρμα σε χλιαρό νερό, χαράσουμε περιμετρικά με ένα μαχαιράκι και τελειώνουμε με τα φρέσκα φρούτα on top.

Δείτε τη vegan/no dairy εκδοχή εδω. 

DSC_0140

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: