KOREAN STYLE NOODLES

DSC_0016

Τα noodles ανήκουν στην κατηγορία top αγαπημένα στο ντουλάπι. Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορούν να γίνουν πλήρες γεύμα με ότι υπάρχει διαθέσημο εκείνη τη στιγμή στην κουζίνα. Για μία γνήσια korean γεύση, ετοιμάστε kimchi, τόσο κορεάτικο όσο η φέτα για την ελληνική κουζίνα. Πρόκειται για λάχανο που έχει υποστεί ζύμωσει -δείτε πιο πολλά για τα fermented εδώ– και μπορείτε να το φτιάξετε και να το έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας.

Korean style noodles

υλικά για 4 άτομα

400 γρ. noodles προτιμώ με αβγό

500 γρ, χοιρινή πανσέτα σε λωρίδες

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 σκόρδο σε φέτες

λίγο φρέσκο ginger σε φέτες

1 lime, το χυμό του

4 κ.σ. σάλτσα σόγιας

4 κ.σ. σησαμέλαιο και μία ακόμη για το μαγείρεμα

1 κ.σ. μέλι

1 κούπα kimchi

4 καρότα σε λωρίδες

σουσάμι

για το kimchi

1 κινέζικο λάχανο

3 κ.σ. αλάτι ψιλό

1 κ.σ. ginger τριμμένο

1 κ.γ. ζάχαρη

4 κ.σ. fish sauce

2 κούπες λευκό ρεπάνι σε sticks

4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. chilli

Εκτέλεση 

για το kimchi

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το μεταφέρουμε σε ένα μπόλ, αλατίζουμε και με τα χέρια μας το ζουλάμε να μαραθεί. Γεμίζουμε με νερό, βάζουμε ένα πιάτο να το πιέζει και το αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα. Το ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα κρεμμυδάκια σε μία πάστα. Ανακατεύουμε την πάστα με το λάχανο και τα κρεμμυδάκια. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο, αφήνοντας λίγο κενό με αέρα και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος εκτός ψυγείου. Η ζύμωση θα αρχίσει αμέσως και θα χρειαστεί 4 – 5 μέρες για να ολοκληρωθεί.

για τα noodles και το χοιρινό

Βάζουμε τα noodles σε καυτό νερό και τα αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε το χοιρινό.

Σε ένα μπολ βάζουμε το χοιρινό και τα πρώτα εφτά υλικά να μαριναριστούν καλά, τουλάχιστον για μία ώρα. Αφήνουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά και βάζουμε μία κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο. Βάζουμε το χοιρινό και αφήνουμε να καραμελώσει σε μέτρια φωτιά. Δεν θα πρέπει να το ανακατέψουμε πολύ, μία δύο φορές είναι αρκετές. Όταν είναι έτοιμο ανακατεύουμε με τα noodles, το kimchi  και τα καρότα. Σερβίρουμε με λίγο σουσάμι on top.

Plus! H ίδια συνταγή είνα τέλεια και άλλα είδη κρέατος όπως το κοτόπουλο ή το μοσχάρι.

Για μία no meat εκδοχή βάλτε κουνουπίδι που θα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια σα ρύζι ή κάποιο όσπριο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: