ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

DSC_0026

KEIMENO ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΠΑΡΑΝΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑΛΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ/MAJERIKO

για το GLOW #109

για τη διατροφολογική ανάλυση, εδώ.

Μία συνταγή που θα κάνει το κοτόπουλο το πιο αγαπημένο σας φαγητό. Αν αφήσετε την πέτσα, κερδίζετε νοστιμιά αλλά και θερμίδες.

υλικά για 4 άτομα

4 μερίδες στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

200 ml ζωμού κοτόπουλου, ζεστό

Αλάτι και πιπέρι

για τον πουρέ κολοκύθας

500 γρ. κολοκύθας

1 μεγάλη πατάτα στα 150 γρ. περίπου

1 κ.γ. βούτυρο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι και πιπέρι

για τον πουρέ κολοκύθας

Σε κρύο νερό βάζουμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν. Όταν βράσουν τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα κάνουμε πουρέ με ένα πηρούνι ή με το ειδικό εργαλείο. Βάζουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται. Αφήνουμε στο πλάι μέχρι να σερβίρουμε

για το κοτόπουλο

Χρησιμοποιώντας ένα βαζάκι χτυπάμε απαλά το κοτόπουλο να ανοίξει ελαφρά. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ακουμπάμε τα φιλέτα και αφήνουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε το το ζεστό ζωμό, σκεπάζουμε με το καπάκι, κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό και αφήνουμε για 7΄ σε χαμηλή φωτιά. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 7΄. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο σκεπασένο για άλλα 5΄. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τον πουρέ κολοκύθας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: