ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ

DSC_0116

Με ποιόν τρόπο οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων στα χέρια των οποίων μεγαλώνουμε διαμορφώνουν το χαρακτήρα μας; Τι κρατάμε από το καθημερινό αυτό τελετουργικό; Πως ανασυνθέτουμε την αίσθηση αυτή στην ενήλικη ζωή μας; Τι μένει όταν οι άνθρωποι ολοκληρώνουν την πορεία της κοινής τους ζωής; Με ποιό τρόπο η ίδια συνταγή σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους;

Αυτές οι σκέψεις ήταν η αφετηρία για το μενού που θα δείξουμε την Κυριακή 08.11.2015 στο The Clumsies στην Αθήνα.

Το μενού

Ο ζωμός κοτόπουλου 

Με ψωμί στη σχάρα, κρέμα φέτας, βούτυρο φασκόμηλο, λάδι τρούφας, μπούκοβο και κοτόπουλο

Το μπέικον

Ψητό μπέικον, κασέρι Σοχού, αβγά μάτια, ρώσικη σαλάτα, σε φρυγανισμένο ψωμί

Οι τηγανήτες

Με μέλι, κανέλα, κομπόστα μήλου, λεμόνι, τυρί κρέμα

Τα κόλλυβα

Με μέλι, κανέλα, γαρύφαλλο, ρευστή σοκολάτα υγείας, σοκολατένιες ελιές με αμύγδαλο, μαρέγκα

DSC_0110

Κόλλυβα

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ στάρι

100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

100 γρ. σουσάμι

100 γρ. καρύδια

1 ρόδι, τους σπόρους του

1/2 κούπα ζάχαρη

4 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

4 κ.σ. σταφίδες ξανθές

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.σ. γαρύφαλλο

1 κ.σ. κύμινο

Επιπλέον φρούτα εποχής για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε το στάρι προσεκτικά να μη σκάσει. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε. (Το ζουμί μπορεί να γίνει κρέμα ή να χρησιμοποιηθεί για ζωμός.) Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε με γιαούρτι, μέλι και φρέσκα φρούτα.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: