XOΙΡΙΝΟ ΜΕ ADJIKA ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ

DSC_0173

Η adjika είναι μία πικάντικη σάλτσα  με καταγωγή από τη Γεωργία. Φτιάχνεται με πιπεριά, μυρωδικά όπως ο κόλιανδρος και o άνηθος, σκόρδο και καρύδια. Ταιριάζει τέλεια με κρεατικά, κοτόπουλο, αβγά τηγανητά και δίνει νόστιμο μαρινάρισμα. Η σημερινή συνταγή είναι στις top αγαπημένες μου. Επίσης αυτή είναι η συμμετοχή μου στα food blog awards που οργανώνει το Βημα Gourmet, ψηφίζετε εδώ.

Υλικά για 4 άτομα

4 κ.σ. adjika (η συνταγή παρακάτω)

4 χοιρινές μπριζόλες

400 γρ. ρεβύθια βρασμένα

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 λίτρο ζεστό νετό

1 κύβος κοτόπουλο Knorr

1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

για την adjika

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια

1 καρότο μεγάλο βρασμένο

2 κλαράκια σέλινο

1 ξινόμηλο σε κομμάτια

2 καυτερές πιπεριές σε κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κούπα φρέσκος κόλλιανδρος

1/2 κούπας φρέσκος βασιλικός

1/4 κούπας καρύδια καβουρντισμένα

Λίγο άνηθο

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. κόλιανδρος

λίγη κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Για την adjika

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να γίνουν κρέμα. Διατήρουμε σε βάζο στο ψυγείο.

Για το κρέας

Μαρινάρουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και την adjika για 2 τουλάχιστον ώρες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μισό νερό και τον κύβο Knorr και αφήνουμε το κρέας, μαζί με το μαρινάρισμα να βράσει καλά μέχρι να μαλακώσει. Θα χρειαστεί μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχουν εξατμιστεί τα υγρά, προσθέτουμε τα ρεβίθια, συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ζεστό νερό και αφήνουμε για άλλη μισή ώρα. Προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε.

DSC_0182

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: