ΠΑΝΤΖΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

DSC_0055

Τραγανοί και κατακόκκινοι πατζαροκεφτέδες

Συνταγή: Ελένη Ψυχούλη/ για περισσότερα εδώ 

Υλικά για 4 άτομα

2 φλ. τριμμένο παντζάρι Αγρόκηπος Χαλβατζή (στον τρίφτη του κρεμμυδιού)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα (μαζί με το πράσινο)

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

90 γρ. τριμμένη φρυγανιά

75 γρ. αλεύρι φαρίνα

αλάτι-πιπέρι

(προαιρετικά 100 γρ. φέτα τριμμένη και 1 αβγό αν δεν τους θέλουμε νηστίσιμους)

Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Αν το μείγμα βγει πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αν βγει πολύ σφιχτό, ρίχνουμε ελάχιστο νερό.

Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Βάζουμε το λάδι να κάψει. Με ένα κουτάλι, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα. Βάζουμε τους κεφτέδες αραιούς, για να βγουν τραγανοί.

Τηγανίζουμε και από τις δυό πλευρές για 2-3 λεπτά. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Τους σερβίρουμε με λεμόνι και με τζατζίκι!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: