ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Η συνταγή αυτή είναι από την Ελένη Ψυχούλη. Δουλέψαμε μαζί για τον καπνιστό τόνο TRATA και θα τη βρείτε στη διπλή συσκευασία που κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ. Οι λήψεις αυτές είναι outtakes.DSC_0106

Σπαγγέτι με καπνιστό τόνο άνηθο και σπανάκι

Ο καπνιστός τόνος αγαπάει τις λευκές σάλτσες, τα φρέσκα μυρωδικά που τον δροσίζουν και ένα ελαφρύ πέρασμα από τη φωτιά, που αναδεικνύει το άρωμα από  ξύλο της οξιάς.

Υλικά για 4-5 άτομα

1 πακέτο σπαγγέτι

2 κουτιά καπνιστό τόνο ΤΡΑΤΑ στραγγισμένο

500 γρ. σπανάκι

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μαζί με το πράσινο μέρος)

½ φλ. ελαιόλαδο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

χυμό από μισό λεμόνι

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και συγχρονίζουμε την παρασκευή της σάλτσας, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα στραγγίξουμε.

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.

Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου, ίσα-ίσα μέχρι να χάσει τον όγκο του και να απορροφήσει τα νερά του.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια με τρυπητή κουτάλα μαζί με τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, έτσι ώστε να απορροφηθούν τα περιττά νερά.

Ρίχνουμε τον τόνο, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην μας διαλυθεί.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Αντί για σπαγγέτι μπορούμε να βάλουμε όποιο ζυμαρικό αγαπάμε κι αν δεν μας βρίσκεται άνηθος, τον αντικαθιστούμε με μαϊντανό.

DSC_0105

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: